Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kobe

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Kobe: Kobe is een verkorting van de voornaam Jacob, waarschijnlijk het Hebreeuws voor hij die de hiel greep. In de bijbel komen er verschillende figuren voor met de naam Jacob, b.v. Jakob, de zoon van Isaak en de apostel Jocobus.

Bekende naamdragers

Kobe Bryant (1978) is een van de beste basketballers in de National Basketball Association (USA). Kobe De Peuter (1979) is een kunstschilder die een zeer hedendaagse, kleurrijke en eigenzinnige stijl hanteert.

Afgeleide namen: Kobus, Kobbe, Kobie, Köbes

Geboortekaartjes met de naam Kobe

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kobe of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje kobeReacties

Reacties in verband met de voornaam Kobe kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kobe of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kobe   03 Oct 2019
Nice

Kobe   09 Sep 2019
Mooi

Lynn   29 Aug 2009
de persoon op wie ik verliefd ben zijn broer noemt ook Kobe

hugo   16 Jan 2009
en wij hebben onze kersverse zoon kobe genoemd. waarom kobe? dat klinkt gewoon lekker en past prima bij zijn achternaam KOBE BOM

Katrien   17 May 2008
ik vind kobe net zalig!! en als alles goed is, is de wereld één kobe rijker op 22oktober als ons kindje geboren wordt!!!!

Miek   29 Apr 2008
Onze tweeling werd onlangs geboren met de namen Daan en Kobe en we kregen echt heel leuke reacties op beide namen! Wij vinden Kobe echt leuk klinken!

judith   05 Sep 2007
Ik vind em juist wel lekker klinken, we overwegen em voor de nieuwe baby!

Kobe   05 Sep 2007
wat is de betekenis van Kobe

Maggie   21 Jun 2007
Persoonlijk zou ik nooit deze naam kiezen voor een baby. Ik denk automatisch aan het verhaal van "Baas Gansendonck" (Conscience), die verplichte lectuur was in de jaren '60 op school. Baas Gansendonck had een knecht die KOBE heette, die moest voortdurend zijn (eerder domme) 'meester' zien te vleien; het is mijn ganse leven bijgebleven; als ik de naam Kobe hoor, denk ik aan dat verhaal; De naam doet mij ook denken aan een "kobbe", een spin in het Westvlaams. Of Jacobus, de apostel. Ik vind het echt geen mooie naam, het ligt ook zo "zwaar in de mond" : KO-BE. Maar goed, ieder zijn mening.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455