Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Klaas

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Klaas: Klaas betekent letterlijk "overwinnaar van het volk".

Bekende naamdragers

Klaas Vaak of het Zandmannetje, is de naam van een kabouter die zand in de ogen van kinderen strooit zodat ze snel kunnen slapen.

Klaas van der Eerden (1975) is een Nederlands cabaretier. Alhoewel zijn ouders hem direct naar de Kleinkunstacademie wilde sturen besloot Klaas om Personeel en Arbeid te studeren. Na zijn studies won hij 1998 de Gong-show in het stand-upcomedycafé Toomler, waarna hij zich inschreef als cabaretier voor het Amsterdams Kleinkunst Festival. Klaas won zowel de Wim Sonneveldprijs als de publieksprijs. Hij werkt ook als televisiepresentator.

Klaas Bruinsma (1953-1991) was een Nederlandse drugsbaron die beschouwd wordt als de vader van de Nederlandse drugshandel. Hij werd ook "De Dominee" genoemd omdat hij steeds zwarte kleding droeg en gewoonte had om anderen de les te lezen. Op zijn zestiende werd hij voor het eerst gearresteerd voor drugsbezit en werd hij van school gestuurd. Daarna besloot hij om fulltime in de drugshandel te gaan werken. Eind jaren tachtig was Klaas Bruinsma de grootste drugshandelaar van Europa. Hij werd verschillende keer gearresteerd en opgesloten. In 1991 werd hij door Martin Hoogland, een ex-politieman die voor de Joegoslavische maffia was gaan werken, doodgeschoten.

Afgeleide namen: Claas, Klaas, Klaus, Nick, Nic, Niek, Nickel, Nicky, Nico, Nicola, Nicolaas, Nicolas, Nicole, Nickolaj

Geboortekaartjes met de naam Klaas

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Klaas. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Klaas of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Klaas kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Klaas of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455