Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kjell

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Scandinavisch

Betekenis Kjell: Kjell is afgeleid van de Scandinavische naam ketill dat letterlijk "ketel" of "helm" betekent.

Bekende naamdragers

Kjell Storelid(1970) is een voormalig Noors langebaanschaatser. Hij was gespecialiseerd in de lange afstanden (5.000 en 10.000 meter). In 1994 behaalde Kjell Storelid twee zilveren medailles op Olympische Winterspelen in Noorwegen. In hetzelfde jaar werd hij zesde op het WK Allround.

Kjell Laugerud (1930) is een Guatemalteeks politicus en militair die van 1974 tot 1978 president was van Guatemala. Hij werd in Guatemala geboren als zoon van een Noorse vader (vandaar zijn voornaam) en een Guatemalteekse moeder. In 1974 werd hij voor de Nationale Bevrijdingsbeweging tot president gekozen in omstreden verkiezingen. Zijn presidentschap bracht echter weinig voorspoed en zijn regering werd beschuldigd van mensenrechtenschendingen. In 1983 werd Kjell door militairen gedwongen zich terug te trekken uit het leger.

Afgeleide namen: Keld, Kjeld, Kjelle

Geboortekaartjes met de naam Kjell

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kjell. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kjell of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kjell kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kjell of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Krista   14 Sep 2013
Mijn zoon heet zo, ik vind het een hele leuke en stoere naam.

kjell   27 Sep 2010
tof cool


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455