Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kira

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Kira: Kira is van Griekse oorsprong en betekent "dame". Mogelijk is Kira afgeleid van Kiara en zou dan "helder" of "glanzend" betekenen.

Bekende naamdragers

Kira Bulten (1973) is een voormalig Nederlands topzwemster uit Nederland, die vooral succesvol was met de estafetteploeg. Op de Europese kampioenschappen won Kira twee keer (1989 en 1991) de bronzen medaille op de 4x100 meter wisselslag. In 1992 naam ze deel aan de Olympische Spelen kwam niet verder dan de achtste plaats.

Kira van Pruisen (1943-2004) was een dochter van Louis Ferdinand van Pruisen en Kira Kirillovna van Rusland. Ze huwde in 1973 met Thomas Frank Liepsner maar het huwelijk werd in 1984 ontbonden. Kira besteedde veel tijd aan verschillende stichtingen, waaronder de Prinses Kira van Pruisen Stichting.

Afgeleide namen: Kaira, Keera, Keira, Kira, Kyrah, Kyreena, Kyrha, Kyria, Kyrie, Kyrra.

Geboortekaartjes met de naam Kira

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kira. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kira of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kira kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kira of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kira Guelen   12 Sep 2018
Cool


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455