Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kim

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Kim: Kim is een verkorting van Kimberley is afkomstig van een plaatsnaam met als betekenis "een open plek in Cynebald". Cynebald betekent "koninklijk en moedig".

Bekende naamdragers

Kim Clijsters (1983) is een Belgische professionele toptennisster. Kim is een voormalige nummer 1 speelster. Na een onderbreking van twee jaar begon ze in 2009 terug te spelen als professionele toptennisster, nadat ze een wildcard kreeg voor het damesenkelspel van het US Open-toernooi. Het lukte Kim om dit tornooi te winnen.

Kim Wilde (1960) is een Brits zangeres die in 1981 debuteerde met het nummer Kids In America, dat in Engeland een nummer 2 hit werd. In 1987 haalde ze ook een hit in Amerika met You Keep Me Hangin' On.

Afgeleide namen: Kim, Kimba, Kimber, Kimberley, Kimberli, Kimberlie, Kimberly, Kym, Kymberlee, Kymberley, Kymberlie

Geboortekaartjes met de naam Kim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

kim   16 Jun 2016
Kim is afgeleid van joachim en niet van kimberly. En het betekent leider. Het is zowel voor jongens als meisjes

Kim   01 Jul 2013
Ik heet Kim en ik zing al en het geeft heel veel geluk ( Nou wel bij mij ) Ik ben 12 en doe miss ook mee aan de Voice of kids

Kim L.   21 Jan 2013
Een tweede betekenis van de naam Kim is Horizon xx

kim   08 Aug 2012
jeeej kim kim kim is cool

kim..   20 Oct 2011
Mijne is ook kim 1967

Kim   29 May 2011
Correctie : oorsprong is niet Engels, wel Aziatisch!

kim   19 May 2010
ik heet Kim, kort en gemakkelijk...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455