Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kian

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Kian: Kian is waarschijnlijk afgeleid van Kyle dat "smalle landstrook" betekent. In Afrika betekent Kyan "kleine leeuw".

Bekende naamdragers

Kian Egan (1980) is een Ierse zanger. Kian is zanger en pianist van de boyband Westlife. Hij heeft ook enkele liedjes geschreven. Zijn hobby is surfen.

Afgeleide namen: Kayan, Kean, Keane, Khan, Kyan, Kyana, Kyanne, Kyle, Kylan, Ryan

Geboortekaartjes met de naam Kian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

nora gaasen   29 May 2016
amai mijn broertje kleine leeuw hi hi

Gabrielle    26 Mar 2014
Ik heb een Kian als kleinzoon! Hij is mijn trots en mocht zijn naam kleine leeuw betekenen dan doet hij zijn naam ook eer aan en vergeet niet een leeuw is ook een koning....koning der dieren!

kian   15 Jan 2014
Betekenis zoon van brian

kian   08 Oct 2013
gein!!!!

tante van kian    29 Mar 2013
Ik ben iranees, en kian is inderdaad een iraanse naam, stamt af van kianoosh! Is de zoon van koning dariush van iran!! Toevallig heet me broer Dariush, en zijn zoon kian! Dusss

kian   07 Jan 2012
ik heet zelf kian hahahahahahhah

Kian - 08.11.2010   08 Nov 2010
Kian is ook Sundanees (West-Java, Indonesiƫ) en betekent 'wijze man'. Zeer waarschijnlijk afgeleid uit het oud-perzisch, zoals al beschreven en heeft dus een daaraan verwante betekenis.

kian   28 Apr 2009
Kian is helemaal niet Iers, maar vindt zijn oorsprong in het oude Perzie(huidige Iran) betekenis: Koning


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455