Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Khadija

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Khadija: De meisjesnaam Khadija betekent "vroege baby". Khadija was Mohammed`s eerste vrouw en volgens de overleveringen de eerste vrouw die zich bekeerde tot de Islam.

Bekende naamdragers

Khadija Arib (1960) is een Nederlandse politica van Marokkaanse afkomst, die sinds 2007 namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Khadija was mede-oprichter van de Marokkaanse Vrouwenvereniging in Nederland. In 1989 werd Khadija enkele dagen vastgehouden in een Marokkaanse politiecel omdat ze zich publiekelijk inzette voor de positie van Marokkaanse vrouwen.

Afgeleide namen: Kadejah, Kadesha, Kadija, Kadisha, Kadiya, Khadijah, Khadiya, Khadyja

Geboortekaartjes met de naam Khadija

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Khadija. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Khadija of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Khadija kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Khadija of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455