Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kenneth

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Kenneth: Kenneth is een Engelse naam met als mogelijke betekenissen: "geboren uit vuur" of "de knappe".

Bekende naamdragers

Kenneth Kaunda (1924) is een Zambiaans staatsman. Bij de verkiezingen van 1964 werd de UNIP van Kenneth Kaunda de grootste partij. In hetzelfde jaar werd Zambia onafhankelijk en werd Kenneth premier en nadien president. Hij verkreeg veel internationaal aanzien, vooral om zijn beleid van geweldloosheid en non-racialiteit. Na de verkiezingen van 1992 moets hij zijn presidentschap overdragen aan Chiluba van de Beweging voor Meerpartijen Democratie. Kenneth kon niet meer deelnemen aan een presidentsverkiezing omdat de nieuwe grondwet slechts twee termijnen voor een president toestond.

Kenneth Herdigein (1959) is een Nederlandse acteur van Surinaamse afkomst die vooral bekend is voor zijn rollen in Zeg 'ns Aaa, Goede Tijden, Slechte Tijden, Keyzer & De Boer en Spangas.

Kenneth Branagh (1960) is een Noord-Iers acteur en filmregisseur die vooral bekend om zijn filmbewerkingen van stukken van Shakespeare. Door het succes van deze films werd hij "De Nieuwe Olivier" genoemd. In 1989 maakte Kenneth zijn regiedebuut met Shakespeares Henry V, waarvoor hij werd genomineerd voor de Oscars voor Beste Regisseur en Beste Acteur. In 2001 won hij een Emmy voor zijn hoofdrol als Reinhard Heydrich in de televisiefilm Conspiracy.

Afgeleide namen: Ken, Kennet, Kennett, Kennith, Kenny

Geboortekaartjes met de naam Kenneth

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kenneth. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kenneth of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kenneth kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kenneth of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455