Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Keira

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Keltisch

Betekenis Keira: Keira is een variant van de Ierse naam Ciara, met als betekenis "zwartharige vrouw". Keira kan ook afgeleid zijn van de Griekse naam Kyra, dat "dame" betekent.

Bekende naamdragers

Keira Knightley (1985) is een Brits actrice, die in 2006 werd genomineerd voor een Academy Award voor haar hoofdrol in Pride & Prejudice. Ze ontving een Empire Award voor haar rol in Atonement. Al op haar negende speelde Keira haar eerste rol in de televisiefilm A Village Affair. In 2002 speelde ze een hoofdrol in de film Bend It Like Beckham, warvoor ze een zware voetbaltraining moest ondergaan. Keira werd in 2003 wereldwijd bekend voor haar rol in de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.

Afgeleide namen: Kaira, Kerra, Kera, Kiara, Kira, Keera

Geboortekaartjes met de naam Keira

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Keira. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Keira of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Keira kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Keira of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455