Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kees

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Kees: Kees is een variant van Corneel, met als betekenis "de gehoornde".

Bekende naamdragers

Kees Brusse (1925) is een Nederlands acteur, filmregisseur en scenarioschrijver Kees maakte in 1941 zijn toneeldebuut als Pietje Puck in Boefje bij het Gemeentelijk Theaterbedrijf Amsterdam. Vanaf 1945 werkte hij in het cabaret van Wim Sonneveld. Kees combineerde jarenlang televisiewerk overdag en toneelwerk 's avonds. Hij speelde de televisieseries Pension Hommeles, Maigret, Tussen Wal En Schip, Man Van Alledag en Mensen Zoals Jij En Ik. In 1982 ontving Kees de Gouden Televizier-Ring voor Mensen Zoals Jij En Ik.

Kees van Kooten (1941) is een Nederlands cabaretier en schrijver. Kees werd vooral bekend door zijn samenwerking met Wim de Bie, met wie hij het duo Koot en Bie vormde dat jarenlang programma's voor de VPRO op televisie maakte. Kees is een goede vriend van Humo-hoofdredacteur Guy Mortier en publiceert een wekelijkse column in Humo.

Afgeleide namen: Cees, Keesje

Geboortekaartjes met de naam Kees

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kees. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kees of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kees kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kees of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455