Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Katrien

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Katrien: De meisjesnaam Katrien is afgeleid van Catharina met als betekenis "schoon" of "zuiver".

Bekende naamdragers

Katrien Devos (1951) is een Vlaamse actrice, die vooral bekend is van haar rol als Jeanne in De Kotmadam. Daarnaast speelde Katrien in de films Koko Flanel en De Kabouterschat. Ze is ook te zien in reclamespots voor een bekend wasmiddel.

Katrien Vandendries (1970) is een Vlaamse actrice. Sinds 2003 speelt ze de rol van Dani in de politieserie Zone Stad. Ze is te zien in vele televisieseries, waaronder Thuis, F.C. De Kampioenen, Wittekerke, Flikken en Sara.

Afgeleide namen: Catelijne, Catharina, Cathrien, Cathrina, Cathy, Cato, Kaat, Kaatje, Kathleen, Karen, Karin, Katja, Katrijn, Katrina, Kay, Nina, Rina, Tina, Tine, Truus

Geboortekaartjes met de naam Katrien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Katrien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Katrien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Katrien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Katrien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kaat   21 May 2020
Heel Leuko naam

jana   11 Sep 2012
kei coole naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455