Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Katharina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Katharina: De meisjesnaam Katharina heeft als betekenis "rein" of "zuiver".

Bekende naamdragers

Katharina Schratt (1853-1940) was een Oostenrijks actrice en mogelijk maƮtresse van de Oostenrijkse keizer Frans Jozef I. Katharina speelde in het Hofburgtheater waar ze in 1883 de keizer Frans Jozef leerde kennen. Katharina was ontgoocheld na de dood van de keizer omdat hij haar niet in zijn testament vermeldde.

Katharina von Bora (1499-1552) was een Duitse katholieke non aan het klooster van Nimbschen., die getrouwd was met Maarten Luther, een zeer belangrijke Duitse protestantse theoloog en reformator. Katharina kreeg daardoor de bijnaam die Lutherin.

Afgeleide namen: Catelijne, Catharina, Cathelijn, Cathelijne, Cathrien, Cathrina, Catho, Cathy, Cato, Kaat, Kaatje, Kathleen, Karen, Karin, Kathariena, Katherina, Katherine, Katja, Katrien, Katrina, Kay, Nina, Rina

Geboortekaartjes met de naam Katharina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Katharina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Katharina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Katharina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Katharina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455