Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kate

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Kate: Kate is een verkorting van Katrijn of Katrien en is afgeleid van het Griekse woord Katharos dat "rein" of "zuiver" betekent.

Bekende naamdragers

Kate Ryan (1980) is de pseudoniem van Katrien Verbeeck, een bekende Vlaamse zangeres. Kate Ryan startte haar zangcarrière in het café De Oude Post in Tessenderlo waar ze Sandra Kim en Madonna playbackte. Daarna werd Kate Ryan achtergrondzangeres vande groep Soapland. In 2000 lanceerde ze haar debuutsingel Scream for More, dat de in dat jaar de best verkochte danssingel werd. Kate Ryan werd vooral bekend in 2002 met haar nummer Désenchantée. Kate Ryan vertegenwoordigde België op de halve finale van het Eurosongfestival in 2006 maar haalde de finale niet.

Kate Moss (1988) is een Brits fotomodel die bekend is als het vaste gezicht van het kledingsmerk Calvin Klein. Kate Moss werd ondanks haar jeugdige uitstraling regelmatig naakt gefotografeerd. In 2005 kwam Kate in slecht daglicht te staan paparazzi haar hadden gefotografeerd toen ze cocaïne snoof. Hierdoor werd ze verplicht om nieuwe sponsors te zoeken. Nochtans werd Kate Moss in 2006 op de British Fashion Awards uitgeroepen tot "Brits Model van het Jaar" omdat ze, volgens de organisatoren, in het jaar 2005 de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de mode.

Kate Bush (1958) is een Brits zangeres die in 1978 bekend werd met haar hit Wuthering Heights. Kate Bush werd door David Gilmour van Pink Floyd ontdekt. Ze zong met een hoge stem en met een unieke en experimentele stijl.

Afgeleide namen: Cathy, Cato, Kaat, Kaatje, Katja, Katie, Katrijn, Katrien

Geboortekaartjes met de naam Kate

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kate. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kate of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kate kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kate of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

kate   06 Feb 2013
ik vind het een prachtige naam

kate   14 Aug 2011
supper coooooooooooooooooool

Ilonka   30 Jan 2011
Ik ben 9 januari bevallen, van een super mooie dochter Katie..

katie   03 Sep 2009
ik heet katie... love ya!

katie    20 Dec 2008
heel leuk men naam maar ik wist het al me vadre is grieks en eigelijk heet ik katerina michelle

kate   20 Nov 2008
kwist niet dat ik grieks was eigelijk wel raar he de groetjes


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455