Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kamil

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Kamil: De jongensnaam Kamil is afgeleid van het Griekse Gamelios, met als betekenis "feestelijk", maar het kan ook een verkorting zijn van het Griekse Kadmiloi dat "beschermers van Goden" betekent.

Bekende naamdragers

Kamil Kosowski (1977) is een Poolse profvoetballer, die zijn profcarrière begon bij Górnik Zabrze en na 4 jaar overstapte naar de Poolse topclub Wisla Krakow. Daarna speelde Kamil voor FC Kaiserslautern, Southampton FC en Chievo Verona. Voor de Poolse selectie voor het WK speelde hij 46 interlands en scoorde hij vier maal.

Kamil Stoch (1987) is een Pools schansspringer die in 2007 Pools kampioen op de grote schans werd. Kamil werd vierde op de wereldkampioenschappen schansspringen 2009.

Afgeleide namen: Camiel, Camille, Camillus, Camilia, Camilla, Camille, Kami, Kamiel, Miel

Geboortekaartjes met de naam Kamil

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kamil. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kamil of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kamil kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kamil of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455