Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kamiel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Kamiel: De jongensnaam Kamiel is afgeleid van het Griekse Gamelios dat "feestelijk" betekent of van het Griekse kadmiloi dat "beschermers van Goden" betekent.

Bekende naamdragers

Kamiel Maase (1971) Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie, zoeken Kamiel Maase is een Nederlandse atleet die zich heeft gespecialiseerd in de lange afstand. Kamiel Maase is Nederlands kampioen op de 5000 m, 10000 m, 30 km en de marathon. Op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney behaalde hij een dertiende plaats op de marathon en een jaar later won hij de halve marathon van Egmond en een zilveren medaille op het Europees kampioenschap veldlopen. Op de Olympische Spelen van 2004 in Athene behaalde hij de veertiende plaats op de 10000 m. Vanwege zijn marathonprestatie in 2007 werd Kamiel Maase door de Europese atletiekfederatie verkozen tot atleet van de maand.

Kamiel Vanhole (1954-2008) was een Vlaamse schrijver die politiek geƫngageerd was. Hij hiled zich vooral bbezig met het vertalen van verhalen van onder andere Vladimir Nabokov, John Berger en Marguerite Duras. Kamiel Vanhole was hij een van de initiatiefnemers van Bomspotting, een project dat tot doel had om Belgiƫ kernwapenvrij te maken. Hij schreef samen met Charles Ducal de brieven Over de Voorrang van Rechts, waarin ze de opkomst van het rechtse Vlaams Blok hekelde.

Kamiel Festraets (1904 - 1974) was een Vlaams uurwerkmaker.In 1935 won hij op de Werledtetoonstelling in Brussel een gouden medaille van zijn salonklok met maanstanden. Kamiel Festraets werkte meer dan 25 jaar aan de bouw van een enorm astronomisch uurwerk, dat 7 meter hoog was, 4000 kilo woog en uit meer dan 20.000 onderdeeltjes bestond. Dit Festraetsuurwerk werd aangekocht door de stad Sint-Truiden.

Afgeleide namen: Camiel, Camille, Camillus, Camilia, Camilla, Camille, Kami, Miel

Geboortekaartjes met de naam Kamiel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kamiel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kamiel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kamiel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kamiel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kamiel Docx (1949- )   07 May 2017
Ere-TAC van het Koninklijk Atheneum ASSE

Kamiel   16 Jul 2015
Ik heb een geboortekaartje met kamiel

kamiel de coole   09 Nov 2013
ik heb de coolste naam ooit

Kamiel   24 Feb 2010
Aah ok nadia groetjes kamiel(12) Ik dacht al even


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455