Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kaj

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Kaj: Kaj is een variant van Kay, een Friese vleivorm, die mogelijk afgeleid is van Corneel, met als betekenis "de gehoornde" of Nicolaas, met als betekenis "overwinnaar van het volk".

Bekende naamdragers

Kaj Munk (1898-1944) was een Deense dichter en toneelschrijver die bekend is voor zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn vaderlandsliefde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Munk schreef vele toneelstukken, waarvan velen in het Koninklijk Theater in Kopenhagen en elders in de wereld werden opgevoerd.

Kaj van der Voort (1996) is een Nederlands musicalacteur en zanger. In 2006 zong hij samen met de Vlaamse zangeres Dana Winner een duet. Een jaar later zong hij als lid van Kinderen voor Kinderen het solonummer De Liefste Oma Van De Wereld. In 2007 werd Kaj geselecteerd voor rol van Ciske de Rat in de gelijknamige musical.

Afgeleide namen: Kaaj, Kai, Kaja, Kay

Geboortekaartjes met de naam Kaj

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kaj. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kaj of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kaj kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kaj of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455