Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kaï

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Kai: Kai is een verkorting van een andere naam, mogelijk Catharina, met als betekenis "de de zuivere" of Nicolaas, met als betekenis "overwinnaar van het volk". Kai komt ook voor in Engeland en betekent daar "de gelukkige".

Bekende naamdragers

Kai Hanse (1963) is een Duitse heavy-metalgitarist, die wordt beschouwd als een van de grootvaders van de Europese power metal. Eerst was hij zowel zanger en gitarist van de band Helloween, maar vanaf 1987 alleen gitarist. In 1989 verliet hij de groep en richtte een nieuwe band op, Gamma Ray.

Kai Tracid is een Duitse dj/producer, met als eigenlijke naam is Kai MacDonald. De naam Tracid is afgeleid van trance en acid. Sinds 2000 heeft hij een eigen label Tracid Traxxx. Kai heeft op een aantal grote feesten gedraaid waaronder Sensation, Love Parade, Q-Base en Qlimax.

Afgeleide namen: Kaï, Katie, Kay, Kitty, Karen, Karin, Katja, Keh

Geboortekaartjes met de naam Kai

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kai. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kai of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kai kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kai of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455