Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Juul

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Juul: Juul is afgeleid van de Latijnse naam Julius en betekent "jeugdige".

Bekende naamdragers

Juul Kabas (1944) is een Vlaamse volkszanger die geboren is als Juliaan Deckx. Juul Kabas zong eerst samen met zijn broer Marc Dex. Later ging hij solo en behaalde veel succes met het nummer Ze Noemen Mij De Juul Kabas, dat een populair volkslied is geworden. In 1979 opende hij zijn eigen café 't Lindenhof en lanceerde zijn tweede hit: Het Zijn De Zotten Die Werken. Hij heeft een kleinzoon met de naam Jules.

Juul Stinissen (1921-2005) was een bekende hoogleraar psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven die gespecialiseerd was in psychodiagnostiek, de leer van het stellen van een diagnose op het terrein van psychologie.

Afgeleide namen: Jules, Julius, Juliaan, Juliana, Jill, Julie, Julette

Geboortekaartjes met de naam Juul

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Juul. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Juul of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Juul kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Juul of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Inge Visser   05 Oct 2013
Ons dochtertje van drie heet Juul Joke (JJ). Roepnaam Juul. Ook zo uitgesproken, dus zonder s. Ze vind m zelf erg mooi en we krijgen heel leuke reacties! Vooral dat t zo'nggezellige naam is. Vind ik leuk om te horen!

Juul(helaas)   25 Jul 2013
Ik vind mijn naam niet egt heel mooi maarja......

Juultje   06 Sep 2010
Ik vind het vervelend dat (bijna) niemand mijn naam (Juul, je zegt: Sjuul) voor de 1ste x goed zegt... :@ (voor de rest wel een mooie naam hoor!!xD)

juul   04 Sep 2008
mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455