Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Justus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Justus: Justus is een Latijns jongensnaam, met als betekenis "de rechtvaardige".

Bekende naamdragers

Justus Lipsius (1547-1606) was een Zuid-Nederlandse humanist, filoloog en historiograaf. Justus was tegen het geweld van de Tachtigjarige Oorlog en verkoos het voortduren van de Spaanse heerschappij over de boven een langdurige oorlog en opstand. Zijn bekendste werk is De Constantia. Naar hem vernoemd is het hoofdgebouw van de faculteit Geesteswetenschappen van de universiteit Leiden en hoofdkwartier van de Raad van de Europese Unie, het Justus Lipsius-gebouw in Brussel.

Justus von Liebig (1803-1873) was een Duitse chemicus die wordt beschouwd als de uitvinder van kunstmest. Justus was tevens uitvinder van de liebigkoeler voor het condenseren van dampen. In 1865 richtte hij het bedrijf Liebig Vleesextracten op, dat vleesextract produceerde als alternatief voor vlees.

Afgeleide namen: Joost, Just, Justinian, Justine, Joost, Joost, Justen, Justinian, Justine, Justinus, Stien

Geboortekaartjes met de naam Justus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Justus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Justus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Justus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Justus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455