Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Justine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Justine: Justine is afgeleid van het Latijnse iustus dat "rechtvaardig" betekent. In het oude Rome was rechtvaardigheid een belangrijke deugt.

Bekende naamdragers

Justine Henin (1982) is een Belgische toptennister. Ze heeft al zeven grandslamtoernooien gewonnen. In 2006 kwam ze op nummer te staan van de WTA-rangschikking. Ook won ze een gouden medaille op de Olympische Spelen te Athene (2004). Justine Henin beschikt over strijdlust maar ook over weerbaarheid als het even wat tegen zit.

Justine Pelmelay (1958) is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren als Anneke maar nam Justine als artistennaam, de naam van haar grootmoeder. Nadat ze in verschillende Nerderlandse groepen gespeeld had, mocht ze in 1989 Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival waar ze als vijftiende eindigde. In de jaren 90 haalde ze veel succes met het duo Justine & Marlon dat Indonesische liedjes bracht. In 2007 nam Justine deel aan het televisieprogramma De Afvallers met Sterren, waarbij ze meer dan dertien kg afviel.

Afgeleide namen: Joost, Justinian, Justin, Justinus, Justus, Stien

Geboortekaartjes met de naam Justine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Justine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Justine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Justine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Justine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

justine   21 Nov 2015
Justine is zoooooo een goede naam!!!!!!!!!

jus   09 Nov 2012
gebelesseerd dus ;p sorry voor de verkeerde spelling ;p

jus   09 Nov 2012
justine is gebelesser

justine x2   09 Nov 2012
naam is zo goed! groetjes de 2 justines uit 4hw!!

justine   15 Feb 2010
ik noem zo dus soms zeggen ze justine henin tegen mij en dat is leuk


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455