Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Juno

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Juno: Juno was bij de Romeinen "de beschermgodin van de vrouw, het huwelijk en de geboorte". Ook de maand juni is aan deze godin gewijd.

Bekende naamdragers

Juno Violet Temple (1989) is een Engels actrice, die in 2000 haar filmdebuut maakte in de film Pandaemonium. Daarna was Juno te zien in Notes On A Scandal en in Atonement. In 2008 maakte Juno haar debuut in de Verenigde Staten in de film Wild Child.

Afgeleide namen: Juna, Junah, Junai, June, Juni, Junia, Juneau, Juneaux, Junia, Junot

Geboortekaartjes met de naam Juno

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Juno. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Juno of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Juno kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Juno of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Juno   20 Jan 2015
Mijn naam is Juno en ik ben een mannelijk persoon, ookal wordt deze naam altijd geassocieerd met de vrouw. Ook hierboven staat de naam aangegeven als vrouwennaam, ookal heb ik deze naam gevonden onder de letter "j" bij de jongensnamen...

ines   02 Dec 2014
ik heb een hond die JUNO heet ze is de liefste van het heelal joepie doeg


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455