Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Julius

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Julius: Julius is afgeleid van het Griekse woord Ioulos dat letterlijk "de eerste wollige baardharen" maar in bredere zin "jeugdige" betekent

Bekende naamdragers

Julius Caesar (100BC- 44BC) was een Romeins politicus en wordt beschouwd als een van de machtigste mannen van zijn tijd. Julius had jarenlang de politieke macht te Rome. Twee van zijn bekende uitspraken zijn ik kwam: "ik zag en ik overwon" (na zijn snelle overwinning in de slag van Zela op koning) en " de teerling is geworpen" (toen hij de Rubicon overstak).

Julius Pl├╝cker (1801-1868) was een Duits wetenschapper die een fundamentele bijdragen leverde op het gebied van de analytische meetkunde en onderzoek naar kathodestralen, wat uiteindelijk zou leiden tot de ontdekking van het elektron.

Afgeleide namen: Jules, Juliaan, Julia, Juliana, Jill, Julie, Juliette, Juul

Geboortekaartjes met de naam Julius

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Julius. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Julius of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Julius kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Julius of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455