Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Julien

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Julien: De jongensnaamnaam Julien is afgeleid van Julius dat letterlijk "de eerste wollige baardharen" of figuurlijk "de jeugdige" betekent.

Bekende naamdragers

Julien Van Praet is een fictief personage uit de televisiereeks Hallo België en wordt gespeeld door Gunter Reniers.

Julien Lahaut (1884-1950) was een Waals-Belgisch politicus en leider van de communisten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Julien Lahaut als oorlogsvrijwilliger in Belgische militaire dienst en voerde hij een driejaride expeditie uit. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij voorzitter van de Kommunistische Partij van België. Hij werd vooral bekend omdat hij tijdens de eedaflegging van Boudewijn in 1950 de kreet "Vive la république" zou hebben geroepen. Een week na deze vermeende uitroep werd hij vermoord. De echte opdrachtgevers van de moord op Julien Lahaut zijn nog steeds onbekend. Wel zijn ondertussen opnieuw nieuwe feiten aan het licht gekomen door een artikel in de Morgen van 22 december 2007.

Afgeleide namen: Jules, Julius, Juliaan, Julia, Juliana, Jill, Julie, Juliette, Juul

Geboortekaartjes met de naam Julien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Julien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Julien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Julien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Julien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455