Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Julian

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Julian: De naam Julian is een verkorting van Julius dat "de jeugdige" betekent.

Bekende naamdragers

Julian Lennon (1963) is enig zoon van de bekende Beatle-zanger John Lennon. Julian Lennon is ook een muzikant, zanger en songwriter. Julian Lennon scoorde in Groot-Brittanniƫ enkele hits zoals Too Late for Goodbyes en Saltwater. Het liedje Hey Jude van Paul McCartney zou opgedragen zijn aan Julian Lennon.

Julian Huxley (1887-1975) was een Britse bioloog en humanist. Hij is vooral bekend als populariseerder van de wetenschap in zijn boeken. Julian Huxley was mede-oprichter van het World Wildlife Fund en tevens de eerste directeur van de UNESCO. In 1956 ontving hij een Darwin Medal voor zijn bijdragen is aan de evolutiebiologie.

Afgeleide namen: Jule, Julius, Juliaan, Julia, Juliana, Jill, Julie, Juliette, Juul

Geboortekaartjes met de naam Julian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Julian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Julian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Julian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Julian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

julian   10 May 2011
jeugdige...klopt iedereen zegt tegen mij dat ik jong ben terwijl ik oud ben

Julian   25 Oct 2009
Jeugdige ... klopt


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455