Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Juan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Spaans

Betekenis Juan: Juan is een Spaanse vorm van Johannes, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Juan Carlos is sinds 1975 koning van Spanje als Juan Carlos I. Hij werd geboren in ballingschap gedurende de Spaanse Burgeroorlog. Juan heeft een belangrijke rol gespeeld in de overgang van een dictatuur naar een modern democratisch bestel in Spanje.

Juan Perón (1895-1974) was een Argentijns militair en president van Argentinië van 1946 tot 1955 en van 1973 tot 1974. Juan introduceerde sociale en economische hervormingen en beweerde een weg te bewandelen tussen kapitalisme en communisme. In 1945 trouwde hij met de immens populaire Evita.

Afgeleide namen: Guan, Juano

Geboortekaartjes met de naam Juan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Juan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Juan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Juan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Juan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Juan    05 Jan 2015
Hier ben ik dan Juan Vind het erg dat er zoveel mijn naam verkeerd uitspraken :(

juan   11 Jan 2012
ik vind het een leuke naam maar ik vind het wel jammer dat ik nog nooit een andere juan ben tegengekomen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455