Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joy

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Joy: De meisjesnaam Joy betekent "de vreugdevolle".

Bekende naamdragers

Joy Bryant (1976) is een Amerikaans model en actrice. Tijdens haar studie aan de Yale universiteit werd ze als model en ging ze naar Parijs om als model werken. Joy werkte als model voor Tommy Hilfiger en Victoria's Secret. In 2002 maakte Joy haar doorbraak als actrice in de film Antwone Fisher.

Joy Wielkens (1980) is een Nederlands actrice die bekend werd door haar rol als Leona Savonet in de politieserie Van Speijk. Daarvoor speelde Joy in verschillende theatervoorstellingen, waaronder De Huilende Koningin en The Lion King. Joy is ook bezig met het opnemen van een muziekalbum.

Afgeleide namen: Gioia, Gioya, Jioia, Joi, Joia, Joice, Joie, Joya, Joyah, Joyce, Joycey, Joye

Geboortekaartjes met de naam Joy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455