Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Josse

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Josse: Josse is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jozef met als betekenis "de toegevoegde".

Bekende naamdragers

Josse De Pauw (1952) is een Vlaamse acteur, auteur en regisseur. Josse De Pauw studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en kreeg les van Senne Rouffaer en Leo Dewals. Hij was medeoprichter van de theatergroep Radeis en het kunstenaarscollectief Schaamte. Hij was artistiek leider van Het Net in Brugge en Het Toneelhuis ion in Antwerpen. Josse speelde in meer dan 60 films, waaronder Iedereen Beroemd! In 2000 kreeg hij de Océ-podiumprijs voor zijn artistieke prestaties en een jaar later ontving hij Grote Theaterfestivalprijs. Voor zijn boek Werk werd hij genomineerd voor de Gouden Uil 2000 en ontving hij de Seghers Literatuurprijs.

Afgeleide namen: Jeff, Jeff, Jefke, Sjef, Joseph, Jozef, Jos, Josje, Joséphine, Phine, Fien, Fine

Geboortekaartjes met de naam Josse

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Josse. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Josse of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Josse kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Josse of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

josse janssens   12 Jun 2009
is niet juist: josse komt van patroonheilige JOOST en Jos komt JOZEF. Dixit: St.-Josse du Nord: St. Joost ten Node.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455