Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joshua

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Joshua: Joshua is afgeleid van het Hebreeuwse Jozua, dat "Jahweh is redder" betekent.

Bekende naamdragers

Joshua Jackson (1978) is een Canadees acteur die bekend werd met zijn rol van Pacey in de Amerikaanse tienerserie Dawson's Creek. Daarne speelde hij nog inverschillende andere televisieseries en films, waaronder Cruel Intentions, Gossip en in The Skulls.

Joshua Reynolds (1723-1792) was een Engels schilder uit de 18de eeuw die in 1769 geridderd werd door koning George III. Joshua Raynolds schilderde vooral portretten van belangrijke militairen. In 1768 werd hij de eerste directeur van de Royal Academy in Londen en grondlegger van de theorie van de Grand Manner.

Joshua Nkomo (1917-1999) was een Zimbabwaans nationalistisch leider en marxistisch theoreticus. In 1948 werd hij voorzitter van een spoorwegvakbond voor Afrikanen en richtte hij de Nationaal Democratische Partij op, waar ook Robert Mugabe lid van werd. Deze partij werd echter verboden, waarna Joshua Nkomo en Robert Mugabe de Zimbabwe African Peoples Union (ZAPU) oprichte en een gewapende strijd begonnen tegen het blanke minderheidsregime.

Afgeleide namen: Joshua is afgeleid van het Hebreeuwse Jozua, dat "Jahweh is redder" betekent. Josh, Joshuah, Josua, Josue, Joushua, Jozua and Yehoshua

Geboortekaartjes met de naam Joshua

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joshua. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joshua of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joshua kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joshua of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

joshua   26 Apr 2011
ik snap het niet

Joshua(:-p)   04 Mar 2009
Ik ben cool jij niet!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455