Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joseph

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Joseph: Joseph is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jozef, met als betekenis "de toegevoegde".

Bekende naamdragers

Joseph Kabila (1971) werd president van de Democratische Republiek Congo in 2001. Joseph heeft geprobeerd een einde te maken aan de burgeroorlog in zijn land.

Joseph Fourier (1768-1830) was een Franse wis- en natuurkundige, die vooral bekend is voor zijn Fourieranalyse en de Fouriertransformatie. Ook naar hem genoemd zijn het getal van Fourier en de Wet van Fourier. Oorpsronkelijk wilde hij benedictijn worden, maar omdat tijdens de Franse Revolutie alle kloosterorden werden afgeschaft besliste hij om leraar te worden.

Afgeleide namen: Jeff, Jeff, Jefke, Sjef, Jos, Joseph, Josje, Jos├ęphine, Josse, Jozef

Geboortekaartjes met de naam Joseph

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joseph. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joseph of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joseph kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joseph of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

joseph   09 Dec 2014
jahweh maakt grote natie


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455