Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joséphine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Josephine : De meisjesnaam Josephine is afgeleid van Jozef, met als betekenis "de toegevoegde". Josephine wordt veel gebruikt in koninklijke families.

Bekende naamdragers

Josephine van België (1872-1958) was prinses van België. Josephine was een dochter van de Belgische prins Filips en zus van de latere koning Albert I. Ze huwde met haar neef Karel Anton van Hohenzollern, met we ze samen vier kinderen kregen: Stefanie, Marie Antoinette, Albert Lodewijk en Henriëtte. Zestien jaar na de dood van haar man trad Josephine toe tot een Benedictinesser klooster in Namen.

Josephine Baker (1906-1975) was een Amerikaans-Franse danseres, zangeres en actrice. Josphine debuteerde begin jaren twintig op Broadway en trad later ook in Europa en Zuid-Amerika op. Josephine adopteerde kinderen uit alle delen van de wereld, die daarom de regenboogkinderen werden genoemd.

Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was vrouw van Napoleon Bonaparte. In 1804 werd Joséphine door Napoleon zelf gekroond tot keizerin, in aanwezigheid van de Paus Pius VII. In 1809 werd de familieraad samengeroepen om de scheiding tussen Napoleon en Joséphine goed te keuren.

Afgeleide namen: Jeff, Jeff, Jefke, Sjef, Joseph, Jozef, Jos, Josse, Josje, Joséphine, Jozefien, Phine, Fien, Fine

Geboortekaartjes met de naam Josephine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Josephine . Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Josephine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Josephine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Josephine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Josephine   16 Apr 2015
Heb mn eigen geboortekaartje nog...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455