Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jos

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jos: Jos is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jozef, met als betekenis "de toegevoegde".

Bekende naamdragers

Jos Geysels (1952) is een voormalig Vlaams politicus. Hij was jarenlang een voorman van de Vlaamse groene politieke partij Agalev. In 1987 werd Jos voor de eerste keer verkozen als volksvertegenwoordiger. Na het zware verlies van Agalev in de federale verkiezingen van 2003nam hij ontslag uit zijn functie van politiek secretaris en werd de partij omfevormd naar Groen!

Jos Ghysen (1926) is een Vlaamse schrijver en een bekende radio- en presentator. Van 1967 tot 1991 presenteerde Jos wekelijks het legendarische radioprogramma Te Bed of Niet Te Bed. Verder is hij bekend om zijn cursiefjes die hij wekelijks voorlas in Het Schurend Scharniertje. Later presenteerde hij diverse televisiespelprogramma's op de openbare omroep BRT en de commerciële omroep VTM.

Afgeleide namen: Jeff, Jeff, Jefke, Sjef, Joseph, Josje, Joséphine, Josse, Jozef

Geboortekaartjes met de naam Jos

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jos. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jos of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jos kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jos of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

JOS   11 Jun 2017
Jos is zo een ontzettend coole en ook korte naam, echt heel blij. Goed bedacht pa en ma!! Toch noemen de meeste mensen mij Josefien, omdat ik heel vaak in vrouwenkleren loop. En in Josefien zit ook Jos!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455