Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jort

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Jort: Jort is een verkorting van de jongensnaam Jorrit, die weer afgeleid is van Everhard, met als betekenis "everzwijn" of "de krachtige en moedige".

Bekende naamdragers

Jort Kelder (1964) is een Nederlandse journalist en televisiepresentator. In 1993 werd Jort hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Vanaf 2000 presenteerde hij verschillende televisieprogramma's zoals het lifestyleprogramma Kelder & Co, de reclamequiz We Zijn Zo Terug, de nieuwsrubriek NSE en het zakenprogramma Dragons' Den. Jort is vegetariƫr en is betrokken bij de Stichting Eet Geen Dierenleed.

Afgeleide namen: Jorre, Jorrit, Jorryt

Geboortekaartjes met de naam Jort

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jort. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jort of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jort kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jort of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Noor   28 Apr 2012
Mijn broertje heet Jort


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455