Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jorrit

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Jorrit: Jorrit is afgeleid van Everhard, met als betekenis "everzwijn". Dit klinkt op het eerste gezicht niet mooi, maar het everzwijn werd door de Germanen beschouwd als symbool van kracht, moed en vruchtbaarheid.

Bekende naamdragers

Jorrit Oosten (1988) is een Nederlands shorttracker die in 2006 brons behaalde op de 2000 meter aflossing met het Nederlands aflossingsteam tijdens het WK Junioren. Ook tijdens het seizoen 2005-2006 werd hij derde in het eindklassement van de Nationale Competitie.

Geboortekaartjes met de naam Jorrit

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jorrit. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jorrit of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jorrit kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jorrit of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

henri   09 May 2020
Rozen zijn rood Viooltjes zijn blauw zijn leven minder waard dan schroot ik zeg asjemenou zijn naam is Gandalf gemenerik ik hoop dat ie sterft jorrit is dik jorrit is dik jorrit is dik jorrit is dik conservenblik


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455