Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joran

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Zweeds

Betekenis Joran: Joran is afgeleid van de Zweedse naam J├Âran dat "landbouwer" betekent. De naam is ook verwant aan Joren, de schoenlapper uit 17de-eeuwse klucht De Verheerelijckte Schoenlappers of de Gecroonde Leersse.

Bekende naamdragers

Joran van der Sloot (1987) is een Nederlander die ervan verdacht werd betrokken te zijn geweest bij de verdwijning en eventuele moord van het Amerikaans meisje Natalee Holloway in 2005 op Aruba. Deze verdwijning zorgde voor veel aandacht in de Amerikaanse pers. Hij werd enkele maanden opgesloten maar werd door gebrek aan bewijzen vrijgelaten.

Afgeleide namen: Joren, Joram

Geboortekaartjes met de naam Joran

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joran. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joran of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joran kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joran of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Hilde   17 Jun 2020
MIjn zoon noemd Joran (2007) Ik vind het een mooie en krachtige naam .

Trotse drager van de voornaam Joran   12 Jun 2020
Er werden vroeger veel reacties op mijn naam gegeven, docenten, ouders van vrienden en vooral andere kinderen natuurlijk. Het voelde voor mij aan als Pesten en ik werd onzekerder door. maar goed nu ben ik volwassen en doet het mij zeer weinig. Wees trots op je naam

artur   28 Dec 2014
hij moet meisjes met rust laten als ze hem niet willen

Joran   03 Oct 2013
Joran is best een leuke naam.Ik ben de eerste op mijn school

joran   23 May 2013
Joran is de beste leukste en coolste naam ooit noem ik mijn zoon Joran junior

BJ   19 Sep 2012
Onze zoon heet Joran. Hij werd geboren in maart 2005 dus net voor de beruchte van der Sloot zaak. Die laatste zien we de aankomende 60 jaar niet meer terug dus ook de naam Joran al weer normaler in het gehoor klinken. Ik ben trots op mijn zoon en zijn naam. Onze Joran is 7 en ondervind er geen last van. Soms kijken ouders op het schoolplein vreemd...en.... dan kijk ik maar vreemd terug. BJ

Naja, ook Joran?   25 Nov 2010
Echt jammer van die ene Joran, maaar toch nog wel een mooie naam. Ben er wel blij mee..

Mesly   16 Jun 2010
Onmogelijk dat je nu nog je kind Joran durft te noemen! Net als dat je je kind Oussama noemt... Of Jamai!

joran   12 Apr 2010
spijtig dat joran van der sloot de zelfde voornaam heeft als ik

joran   30 Mar 2010
potverdikke,joran,tog ne mooie naam he

Joran   18 Nov 2009
Ik draag de naam Joran en er worden altijd van die flauwe grappen gemaakt, het gaat echt nergens over. Dan stel je jezelf voor en dan is reactie I: je stelt niks voor en reactie II o, waar is je meisje?joran   27 Mar 2009
ik haat joran v/d sloot ze moeten hem voor 50 jaar opsluiten

marcel   25 Feb 2009
mijn zoon 21 02 09 geboren heet Jente Joran,als mensen Willem heten doen we toch ook niet moeilijk???dat er een media hype is mbt Joran nou zo be it!.

ook Joran   11 Dec 2008
Ondanks al het negatieve omtrent Van der Sloot ondervind ik er ook voordelen van. Ik hoef mijn naam in ieder geval niet meer te spellen.

Marina   19 Aug 2008
Aangezien wij 6 jaar geleden deze naam al hadden bij de geboorte van toen een dochter en wij nu een zoon kregen hebben wij de naam Joran nu opnieuw gekozen. Ook kregen wij toen diverse reacties maar wij vinden deze naam mooi en wij wilden onze zoon een naam geven afgeleid van de naam van zijn overleden opa.

gait   13 Feb 2008
joran de schoenlapper haha zeker k-swiss

Saurius   14 Jan 2008
potverdomme, die Joran van der Sloot geeft mijn voornaam een slechte naam, potverdikkeme

ch. lentjes   06 Jan 2008
onze zoon 24-02-1995 geboren hadden we in de krant gezet op zijn geboorte dag. toen kregen we een heel leuk kaartje van mensen uit eindhoven dat hun zoon ook joran heette en dat dit de eerste keer was na 9 jaar dat ze de naam joran weer tegen kwamen in de krant!we hebben ze toen ook meteen een geboortekaartje toe gestuurd.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455