Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joram

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Joram: Joram is een Hebreeuwse jongensnaam, met als betekenis "Jahweh is verheven".

Bekende naamdragers

Joram van Juda was een koning van Juda. Joram die waarschijnlijk regeerde van 849 vC tot 842 vC. Joram vormde een alliantie met Israël door te trouwen met de dochter van de gelijknamige Israëlitische koning Joram. Onder Jorams kwamen de Edomieten tegen Juda in opstand en werden ze onafhankelijk.

Joram van Israël was volgens de Bijbel van 849 vC tot 842 vC koning van Israël. Tijdens zijn bewind kwam de Moabitische koning Mesa, wiens rijk schatplichtig was aan Israël, in opstand tegen Joram.

Geboortekaartjes met de naam Joram

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joram. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joram of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joram kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joram of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455