Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jonne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jonne: De meisjesnaam Jonne is afgeleid van de Hebreeuwse naam Johanan, met als betekenis "Jahew is genadig".

Afgeleide namen: Hanna, Hannes, Hans, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johan, Johannes, Jona, Jonah, Jonas, Jonna, Jonni, Jony, Joop

Geboortekaartjes met de naam Jonne

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jonne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje jonneReacties

Reacties in verband met de voornaam Jonne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jonne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

jonne   20 Feb 2020
jonne is helemaal geen meisjes naam

LeOn   10 Dec 2011
Dat klopt. Mijn dochter heet ook Jonne. We twijfelden nog even omdat inderdaad Jonne - vooral in Friesland- ook een jongensnaam is

Jonne   03 Jun 2010
Jonne is niet per definitie een meisjesnaam. Het is een in scandinaviƫ veel voorkomende naam en daar wordt het uitsluitend als voornaam gebruikt. In Nederland zijn we gewend dat als het op "ne" eindigt, het wel een meisjesnaam moet zijn. In het Nederlands is het dus een multisexe naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455