Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jonathan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jonathan: De jongensnaam Jonathan is van Hebreewse oorsprong en betekent "geschenk van God". Jonathan wordt enkele keren vermeld in de Bijbel o.a. als zoon van Samuel.

Bekende naamdragers

Jonathan N'Senga (1973) is een loper op de 110 m horden. In 1994 werd hij Belgisch kampioen op de 110 m horden en heeft het nationaal record op de 6 m horden. In 1997 werd Jonathan voor drie maanden geschorst omdat hij stimulerende middelen nam.

Jonathan Frakes (1952) is een Amerikaans acteur en regisseur. Hij is beroemd geworden met zijn rol van Commander Riker in de televisieserie Star Trek: The Next Generation. Jonathan Frakes regisseerde ook enkele films waaronder Star Trek: First Contact.

Afgeleide namen: Jonathas

Geboortekaartjes met de naam Jonathan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jonathan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jonathan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jonathan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jonathan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

sharon van harskamp   09 Oct 2015
jonathan is mijn broer en vind ik een hele mooie naam

JOnathan   20 Jun 2013
Jonathan is cool Ryan is sleht

jonathan   15 Dec 2010
jonathan zijn is super !

livia   05 Oct 2009
ik vind Jonathan echt een super mooie naam

jefke   06 Aug 2009
Jonathan komt idd voor in de Bijbel, maar niet als zoon van Samuel! Maar als zoon van Koning Saul. Wel staat dat in het bijbelboek Samuel. De Bijbel kent de autheur precies niet zo goed he!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455