Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jolie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jolie: De meisjesnaam Jolie is afgeleid van Johanna, met als betekenis "Jahew is genadig".

Afgeleide namen: Jan, Janet, Jannes, Jo, Johanna, Johannes, Joan, Joann, Joanna, Joanne, Joannie, Joop

Geboortekaartjes met de naam Jolie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jolie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jolie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jolie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jolie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

EMILY   14 Jul 2013
JOLIE IS EEN PRACHTIGEN NAAM.JAMMER DAT ER MAAR WEINIG MENSEN ZIJN DIE JOLIE HETTE.MAAR TOCH IS JOLIE EEN MOOIE NAAM !!!!!!!!!!!!!!!!

sarah   04 Jul 2013
ik vind jolie een tof naam ik hab mijn zusje jolie vandaag gekregegen datum 7/4/2013

Daisy   14 May 2013
Ik heb familie wonen in Frankrijk en daarom mijn dochter in (2006 )Jolie genoemd. Het betekend lieftallig en wordt gebruikt in de franse zinnen als mooi e.d. zoals hierboven geschreven. In Frankrijk is het geen gebruikelijke voornaam. De uitspraak is ook bij ons in de omgeving een probleempje maar dat vind ik niet erg Ik vind het persoonlijk minder leuk dat ik merk dat eenmaal nu steeds vaker wordt gebruikt, veel mensen om ons heen gebruiken deze naam nu mischien ook ivm Anjolina jolie de actrice, dat wordt ons wel eens gevraagd of gezegd. Beetje jammer dat is bij ons niet het geval uiteraard.

sarah   11 May 2013
ik vind joly een hele mooie naam. En schattige knappe stoere naam

Angelique   20 Oct 2010
Volgens mij is Jolie is een Frans bijwoord en het betekent Lief, lieflijk, mooi, beeldig etc. al naar gelang de context waarin het gebruikt wordt. Voorbeeld; Qu'est-ce une jolie fille, Wat een mooi meisje! En; C'est joli (mannelijke vorm), Het is leuk!, Jolie maisom; mooi huis etc. Mijn dochter heet Jolie. Een klein probleem waar we hier in Nederland tegen aan lopen is de uitspraak van de naam. Men wil het met een harde "j" uitspreken terwijl het in dit geval om een franse "j" gaat zoals de "j" van jus. Spreek dus uit sjzolie (klemtoon op ie)!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455