Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joke

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Joke: Joke is afgeleid van Johanan dat "Jahweh is genadig" betekent.

Bekende naamdragers

Joke Smit (1933-1981) is een bekende Nederlands feministe. In 1966 kwam ze op voor het recht dat de vrouw zelf over abortus mocht beslissen. In 1967 werd haar publicatie van Het Onbehagen van een Vrouw het begin van een tweede feministische golf in Nederland. In 1979 ontving ze de Annie Romein-Verhoor-prijs van het tijdschrift Opzij.

Joke Bruijs (1952) is een Nederlands actrice en zangeres. Joke Bruijs stond vooral in het theater maar ze speelde ook in televisieseries zoals Toen Was Geluk Heel Gewoon. In 2003 ontving Joke een Erasmusspeld van de stad Rotterdam.

Joke Devynck (1972) is een Vlaamse actrice, vooral bekend als Tony in de televisieserie Flikken. Joke Devynck studeerde aan Studio Herman Teirlinck. Ze acteerde in verschillende bioscoopfilms, waaronder Buitenspel.

Joke Van de Velde (1979) was Miss België van 2000. Ze is ondertussen een model en mediafiguur. ZE verscheen regelmatig in verschillende bladen zoals Ché en P-Magazine. In 2008 speelse ze de rol van bokster in de videoclip van het liedje Longface van Tom Helsen.

Afgeleide namen: Johan, Johannes, Jannes, Jo, Joan

Geboortekaartjes met de naam Joke

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joke. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joke of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joke kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joke of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Silke    10 Aug 2011
MIJN ZUS IS JOKE IK VIND HET EEN HELE GOEDE NAAM EN EEN JUF BIJ ONS OP SCHOOL DIE NOEMT OOK JOKE IK KEN VEEL JOKES STORMIGE KENNEN MIJ ZELFS NIET MAAR IK KEN HUN WEL

joke   15 Dec 2009
ik ben wel christenlijk he

Hanne Joke   03 Sep 2009
eigelijk is mijn naam Hanne Joke maar iedereen noemt me Hanne Joke komt bij mij van een heilige die op de kalender stond xD de betekenis is al even stom als bij hanne vind ik het betekend allebij iets met genadig :( dada


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455