Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis John

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis John: De jongensnaam John is een Engelse variant van de Hebreeuwse naam Johanan, dat "Jahew is genadig" betekent.

Bekende naamdragers

John Lennon (1940-1980) was een popmusicus die bekend werd als oprichter van de band The Beatles. Onder invloed van de avant-garde-kunstenares Yoko Ono, met wie hij in 1969 trouwde, werd hij radicaler en linkser. Na de Beatles langzaam ging Lennon solo en sprak hij zich nog meer uit. In 1980 werd John vermoord voor zijn huis in New York.

John Travolta (1954) is een Amerikaans acteur, die bij ons vooral bekend is voor zijn rollen in Saturday Night Fever en Grease. Daarna speelde hij nog in verschillende films en kreeg nog een Oscarnominatie voor zijn rol van Vincent Vega in de film Pulp Fiction van Quentin Tarantino. JohnTravolta is lid van Scientology.

John McEnroe (1959) is een Amerikaans tennisser en meervoudig grandslamwinnaar. John stond bovenaan de lijst van toptennissers tussen 1981 en 1984. John is ook bekend voor zijn temperament. Zo barste hij barstte hij dikwijls in woede uit tijdens wedstrijden wanneer hij het niet eens was met de scheidsrechters. In 1981, wist hij Borg te verslaan op de legendarsiche de Wimbledon-finale.

John McCain (1936-2018) was een Amerikaans politicus van de Republikeinse Partij. John zat al sinds 1987 in de Senaat, waar hij als "maverick" gold, iemand die niet altijd de partijlijn volgt en ook een dissidente mening durft te verkondigen. Hij was lid van het Huis van Afgevaardigden van Arizona van 1983 tot 1987. John was de presidentskandidaat van de Republikeinse partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008, maar verloor uiteindelijk van de Democratische kandidaat Barack Obama.

Afgeleide namen: Hanna, Hannes, Hans, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johan, Johanna, Johannes, Johannus, Johnny, Jonne, Joop

Geboortekaartjes met de naam John

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam John. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een John of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam John kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam John of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455