Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Johannes

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Johannes: De jongensnaam Johannes is afgeleid van de Hebreeuwse naam Johanan, dat "Jahew is genadig" betekent.

Bekende naamdragers

Johannes de Doper (ca. 7 vC - ca. 29) was een joods profeet die in de provincie Judea in Palestina predikte. Hij verkondigde de boodschap van bekering en verlossing van alle zonden door de doop. Johannes leidde een ascetisch bestaan in de woestijn, waar hij zich voedde met sprinkhanen en honing. Tijdens een van zijn doopsessies doopte hij ook Jezus.

Johannes Vermeer (1632-1675) is een van de beroemdste Nederlandse kunstschilders uit de Gouden Eeuw. Typisch voor Vermeer is zijn onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte. Johannes had een voorkeur voor korenbloemblauw en loodtingeel.

Afgeleide namen: Hanna, Hannes, Hans, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johan, Johanna, Johannis, Johannus, Joop

Geboortekaartjes met de naam Johannes

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Johannes. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Johannes of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Johannes kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Johannes of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455