Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Johanna

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Johanna: De meisjesnaam Johanna is afgeleid van de Hebreeuwse naam Johanan, met als betekenis "Jahew is genadig".

Bekende naamdragers

Johanna van Castiliƫ (1479-1555) was een dochter koning Ferdinand en koningin Isabella. Johanna was de moeder van twee keizers en vier koninginnen. Ze huwde in 1496 met Filips de Schone in de Sint-Gummaruskerk in Lier. Na haar moeders dood in 1504 werd Johanna koningin van Castiliƫ, maar ze bleek ongeschikt om te regeren. Deze taak werd uiteindelijk waargenomen door haar vader Ferdinand. Johanna werd uiteindelijk krankzinnig verklaard en opgesloten in een kasteel te Tordesillas.

Johanna ter Steege (1961) is een Nederlands actrice. In 1987 kreeg ze een Felix Award voor beste rol, voor haar bijdrage in de film Spoorloos. Ze heeft gewerkt bij verschillende beroemde regisseurs. In 2001 speelde Johanna de rol van Countess Geschwitz in het stuk Lulu in het Almeida Theater in Londen en in Washington.

Afgeleide namen: Hanna, Hannes, Hans, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johan, Johannes, Joop

Geboortekaartjes met de naam Johanna

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Johanna. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Johanna of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Johanna kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Johanna of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

johanna margaretha Smit   23 Apr 2014
positief

johanna   17 Jan 2013
ik vind het een mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455