Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joanne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Joanne: Joanne is afgeleid van Johannes, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Joanne Rowling (1965) is een Engelse schrijfster die bekend om haar Harry Potter boeken. In 1990 kwam ze tijdens een treinreis op een verhaal over een jonge tovenaar, waar ze een zevendelige boekenserie over schreef. In 2007 waren er meer dan 350 miljoen van haar boeken verkocht voor ruim € 8 miljard euro, waardoor Joanne de rijkste vrouw van Engeland werd.

Joanne Jackson (1986) is een Britse zwemster en winnares van olympisch brons op de 400 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen 2008 in Peking.

Afgeleide namen: Jan, Janet, Jannes, Jo, Johanna, Johannes, Joan, Joann, Joanna, Joannie, Jaony, Joop

Geboortekaartjes met de naam Joanne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joanne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joanne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joanne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joanne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455