Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joanna

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Joanna: Joanna is afgeleid van Johannes, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Joanna Lumley (1946) is een Brits actrice die vooral bekend is door haar rol als Patsy Stone in Absolutely Fabulous. Joanna maakte haar filmdebuut in 1969 als robot in de James Bond-parodie Some Girls Do. Joanna kreeg haar eerste grote rol was als Purdey in de televisieserie The New Avengers. Ze won drie BAFTA-prijzen en een British Comedy Award. Joanna is zet zich in voor dierenrechten, milieu en mensenrechten.

Joanna Cassidy (1945) is een Amerikaans actrice die in 1984 een Golden Globe won voor haar rol als Jo Jo White in de komedieserie Buffalo Bill. Joanna maakte haar filmdebuut in 1968 in Bullitt.

Afgeleide namen: Jan, Janet, Jannes, Jo, Johanna, Johannes, Joan, Joann, Joanne, Joannie, Jaony, Joop

Geboortekaartjes met de naam Joanna

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joanna. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joanna of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joanna kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joanna of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455