Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joan

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Joan: Joan is afgeleid van Johannes, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Joan Cusack (1962) is een Amerikaans actrice en comedienne. In 1985 werd ze bekend bij het grote publiek nadat ze speelde in Saturday Night Live. In 2001 presenteerde Joan haar eigen serie What about Joan. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder drie American Comedy Awards en een Annie Award. Ze is getrouwd met de advocaat Richard Burke, met wie ze twee zonen heeft, Dylan John en Miles.

Joan Collins (1933) is een Brits actrice. Joan raakte vooral bekend als de superbitch Alexis in de televisieserie Dynasty uit de jaren tachtig. Daarnaast heeft ze in een aantal films meegespeeld, zoals Lady Godiva Rides Again, Esther and the King en Ellis in Glamourland.

Afgeleide namen: Jan, Janet, Jannes, Jo, Johanna, Johannes, Joann, Joanna, Joanne, Joannie, Jaony, Joop

Geboortekaartjes met de naam Joan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455