Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jo

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Jo: Jo kan een verkorting zijn van Johannes ("Jahweh is genadig"), Jozef ('Jahweh voege toe") of Jodocus ("ervaren in de strijd").

Bekende naamdragers

Jo De Poorter is een Vlaamse presentator, auteur, journalist en mediatrainer. Zijn professionele leven begint in 1985, op het podium van het Gentse theater Arena. Als jonge snaak mag Jo De Poorter een understudy-rol op zich nemen in de musical Jesus Christ Superstar. In 1989 trad hij in dienst bij de Belgische Radio en Televisie. In 1992 presenteerde Jo het populairwetenschappelijke programma Alle Vijf. In 1995 begint Jo bij VT4 als matchmaker in de succesvolle datingshow Liefde op het Eerste Gezicht. In 2001 vormde hij samen met Yasmine en Tanja Dexters het presentatietrio van het dagelijkse entertainment nieuwsprogramma De Rode Loper bij TV1. Jo De Poorter is eigenaar van het bedrijf Succes Coaching, dat zich toelegt op het trainen en coachen van mensen uit de televisie, het bedrijfsleven en de politiek.

Jo Lemaire (1956) is een Waalse zangeres die wordt beschouwd als één van de beste zangeressen uit België. In 1981 brak ze door met haar nummer "Je suis venu te dire que je m'en vais".

Jo Vally (1958) is een Vlaamse zanger die geboren werd als Valère Lauwers. Jo Vally zingt vooral schlagermuziek. Hij werd ontdekt in toen VTM als supertip werd gekozen in het programma Tien Om Te Zien. Daarna volgden de hits elkaar in sneltempo op.

Afgeleide namen: Hans, Jan, Janet, Jannes, Jo, Johanna, Johannes, Joan, Joop

Geboortekaartjes met de naam Jo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455