Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jip

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Jip: Jip is een Friese naam met als betekenis "de gastvrije". In Nederland is Jip vooral een jongensnaam.

Bekende naamdragers

Jip Golsteijn (1945-2002) was een Nederlandse journalist en schrijver die bekend is geworden door zijn interviews met beroemde popsterren. Vanaf 1968 schreef Jip de poprubriek voor De Telegraaf. Jip interviewde duizenden popsterren, waaronder de Beatles, de Stones, de Jacksons, The Who, Sting, Tina Turner, Rod Stewart, Cher, Madonna, David Bowie, Bruce Springsteen, Prince en Bob Dylan.

Jip Wijngaarden (1964) is een Nederlands actrice en kunstschilderes. Ze werd in 1984 bekend voor haar rol als Anne Frank in de toneelbewerking van Het dagboek van Anne Frank. Ook in haar schilderijen is volgens Jip altijd wel een spoor van Anne Frank te vinden is.

Afgeleide namen: Jibbe, Jipke, Jipkje, Jipp, Jippe

Geboortekaartjes met de naam Jip

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jip of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje jipReacties

Reacties in verband met de voornaam Jip kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jip of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455