Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jimmy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Jimmy: Jim is een Engelse jongensnaam, afgeleid van Jacob, met als betekenis "beschermer".

Bekende naamdragers

Jimmy Fallon (1974) is een Amerikaans komiek, acteur en presentator. Jimmy behoorde van 1998 tot en met 2004 tot de cast van Saturday Night Live en heeft sinds 2009 zijn eigen dagelijkse talkshow genaamd Late Night With Jimmy Fallon. Hij werd elf keer genomineerd voor een Teen Choice Award in de categorie├źn favoriete komiek en favoriete tv-persoonlijkheid.

Jimmy Carter (1924) is een Amerikaans oud-politicus die van 1977 tot 1981 president van de Verenigde Staten was. In 2002 won hij de Nobelprijs voor de Vrede, voor zijn inzet in het vinden van vreedzame oplossingen voor internationale conflicten en het bevorderen van democratie, mensenrechten en economische en sociale ontwikkeling.

Afgeleide namen: Jim, Jimi, Jimmie

Geboortekaartjes met de naam Jimmy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jimmy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jimmy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jimmy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jimmy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455