Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jimi

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Jimi: Jimi is een Engelse jongensnaam, afgeleid van Jacob, met als betekenis "de beschermer".

Bekende naamdragers

Jimi Jamison (1951-2014) was zanger en frontman van de Amerikaanse rockband Survivor. Na omzwervingen bij andere bands zoals Target en Cobra vervoegde Jimi in 1984 de band Survivor, dat twee jaar eerder een wereldhit gescoord had met "Eye Of The Tiger". In 1985 scoorde hij zijn grootste hit met het nummer "Burning Heart" Hij was tevens de stem van het themalied van Baywatch. Jimi stierf op 31 augustus 2014 aan de gevolgen van een hartaanval.

Jimi Hendrix (1942-1970) was een belangrijke Amerikaanse gitarist en singer-songwriter. Jimi werd vooral bekend door zijn virtuoze gitaarspel waarbij hij gebruik maakte van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken. Zijn stijl was een mengeling van rock-'n-roll, soul en blues. Jimi trad drie keer op in Nederland.

Afgeleide namen: Jim, Jimmie, Jymmi

Geboortekaartjes met de naam Jimi

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jimi. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jimi of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jimi kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jimi of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Wim   02 Sep 2014
Onze zoon Jimi is vernoemd naar Hendrix. Het is een leuke, unieke en korte naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455