Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jessica

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jessica: Jessica is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jiska, dat "God ziet u" betekent. De naam Jessica komt voor het eerst voor in het boek Merchant of Venice van Shakespeare.

Bekende naamdragers

Jessica Simpson (1980) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Jessica begon op twaalfjarige leeftijd te zingen in het kinderkoor van haar kerk. Ze werd ontdekt door het platenlabel SONY Music. In 1999 verscheen Jessica's eerste single I Wanna Love You Forever, dat in de VS de nummer 3 behaalde in de hitlijst in de VS. Om de verkoop meer te stimuleren besloot Mottola om voor Simpson een meer sexy imago te creƫren, maar de eerste videoclips met dit nieuwe image waren geen succes. In 2004 begon Jessica haar loopbaan als actrice als Daisy Duke in de succesvolle film The Dukes of Hazzard.

Jessica Alba (1981) is een Amerikaanse actrice die in 2001 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de televisieserie Dark Angel. Ook ontving ze een Razzie Award voor Fantastic Four, Awake en The Eye. Daarvoor speelde ze in verschillende televisieseries, waaronder Beverly Hills 90210, The Love Boat: The Next Wave, The Secret World of Alex Mack, The New Adventures of Flipper. In 2006 presenteerde Jessica de MTV Movie Awards.

Afgeleide namen: Jess, Jessa, Jessalin, Jessalyn, Jesse, Jesseca, Jessey, Jessie, Jessika, Jessy

Geboortekaartjes met de naam Jessica

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jessica. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jessica of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jessica kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jessica of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455